رقابت مخرب شرکت های ایرانی در بازارهای صادراتی
به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، سید حمید حسینی در برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصاد ضمن اشاره به این جمله که هم اکنون در تمامی کالاها مشکل رقابت داخلی در کشور به چشم می خورد، افزود: متاسفانه در بازارهای صادراتی همگان شاهد رقابت های مخرب صادرکنندگان و تولیدکنندگان ایرانی هستند.
وی درخصوص آغاز فازنخست یکپارچه سازی بازرگانی شرکت های پتروشیمی ایران نیز اظهارداشت: صنعت پتروشیمی را دولت پایه گذاری کرد وهمینطور متولی این صنعت بود.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: دولت در کنار ایجاد مجتمع های پتروشیمی یک شرکتی با نام «بازرگانی پتروشیمی» هم راه اندازی کرده بود. وی افزود: وظیفه این شرکت توزیع کالا در داخل و پیدا کردن بازار صادراتی برای شرکت های مجتمع های پتروشیمی و به عبارتی عصای دست همه شرکت ها بود. حسینی تصریح کرد: در سال های ۸۴ و ۸۵ به همراه واگذاری مجتمع های پتروشیمی این شرکت هم واگذار شد.
وی گفت: بهتر این بود که شرکت بازرگانی پتروشیمی به خود شرکت های پتروشیمی نه به سهامدارانی بیرون از حوزه پتروشیمی واگذار شود.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی افزود: این شرکت ضمن انسجام بخشی به صادرات محصولات پتروشیمی و تنظیم بازار داخلی و خارجی از امکانات حمل و نقل، دفاتر نمایندگی و غیره نیز برخوردار بود.
وی اظهارداشت: اشتباهات خصوصی سازی همانند سایر بنگاه های اقتصادی دامن شرکت بازرگانی پتروشیمی را هم گرفت و موجب از بین رفتن انسجام صادرات و همینطور حضور تک تک مجتمع های پتروشیمی در بازار شد.
حسینی گفت: تصور مجتمع های پتروشیمی در ابتدا این بود که واگذاری شرکت بازرگانی پتروشیمی به نفع آنان است و حتی هلدینگ خلیج فارس که از سهامداران عمده این شرکت بود بصورت جداگانه برای خود شرکت بازرگانی راه اندازی کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان افزود: هم اکنون احساس می شود در تمامی کالاهای تولیدی کشور مشکل رقابت داخلی وجود داشته باشد و همینطوراغلب بازارهای صادراتی با رقابت مخرب صادرکنندگان و تولیدکنندگان ایرانی مواجه هستند.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: برای مثال در کشورهای مانند ژاپن، چین و کره به تمامی شرکت ها اجازه ورود به بازارهای صادراتی را نمی دهد و به عبارت روشن تر هر تولید کننده کوچکی اجازه صادرات و واردات را ندارد.
وی افزود: دولت در سیاست های صادراتی و وارداتی خود باید تجدید نظر کند و اجازه ندهد تمامی تولیدکنندگان وارد بازارهای صادراتی شوند.
انتهای پیام/